Annons


Annons

Så gör du läskande rabarbersaft – enkelt recept

Passa på att förvandla några fina rabarberstjälkar till en god och vacker dryck. Den går lått och snabbt att göra. Krydda med kardemumma eller vanilj och njut.

rabarbersaft

Fint på flaska. Du kan göra egna etiketter av fina papper och bokplast. Etiketterna på bilden är gjorda av gamla teckningar. Du kan också klippa ut fina bilder ur en tidning eller köpa vackra papper i en hobbyaffär.

Ska du njuta av saften färsk behöver du inte tillsätta konserveringsmedel. Det räcker med att förvara den svalt.

Bättre hållbarhet på rabarbersaften

Gör du mycket saft kan det vara roligt att spara den till något festligt tillfälle. Då kan du frysa den eller tillsätta ett par kryddmått natriumbensoat. Fryser du saften kan du minska på sockret efter tycke och smak.

Annons

Hållbarheten blir längre om du steriliserar glasflaskorna i ugnen eller kokar dem. Var noga med att fylla flaskorna till brädden.

Recept: Enkelt rabarbersaft

Ca 3 liter smått skuren rabarber
3 liter vatten
2 pressade citroner, ekologiska
3 dl socker

Krydda gärna med kardemumma eller vanilj efter smak.

  1. Skölj rabarberstjälkarna och skär dem i bitar.
  2. Koka rabarber och vatten tills de går sönder, ca 10 minuter.
  3. Rör ner sockret i den heta drycken.
  4. Tillsätt citronsaften.
  5. Sila bort rabarberdelarna
  6. Häll upp i rena flaskor. Njut drycken färsk.

Av: Agneta Bergström

Läs mer: 8 tips för att lyckas med rabarber

LÄS OCKSÅ

(594)
(7)

Annons

SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar