Annons


Annons

Så gör du ett eget chokladhus av Marabou-choklad

Trenden med chokladhus är fortfarande stark. Vill du göra ditt eget chokladhus med Marabou-choklad till jul kommer här recept, tips och tricks!

göra eget chokladhus

Efter många år av smält socker och brända fingrar har julpysslande familjer fått ett alternativ till det traditionsenliga pepparkakshuset.

Matstylisten och skribenten Emily Dahl har tagit fram sitt eget chokladhus tillsammans med sina bästa tips för att lyckas med chokladhusbygget i jul.

Annons

Läs också: Lyckas med pepparkakshuset – använd vår smarta mall

Grundbyggsats för chokladhus:
6 chokladkakor
1 påse chokladlinser
Florsocker
Övrigt ätbart pynt exempelvis kristyr

Så bygger du ett chokladhus:

Skär ut de olika delarna så att de passar ihop.
Smält choklad och montera ihop huset.
Montera taket.
Dekorera med chokladlinser, florsocker och övrig dekoration.

Tips!
1.
Smält inte chokladen för mycket – då blir det inte så kladdigt och lättare att sammanfoga.
2. Lek med färg och form och använd allt ätbart pynt du hittar i skåpen.
3. Eftersom chokladen kommer i fyrkanter är det lättast att börja med ett bashus – men tveka inte att sätta din egen personliga touch med oväntad pyntning eller former på huset.
4. Sist men inte minst, köp lite extra choklad till bygget. Det är lätt att det blir svinn om du bygger tillsammans med en glad och godissugen familj.

Läs också: Så gör du ett chokladhus – steg för steg

Text: Johanna Svan/Allas.se

LÄS OCKSÅ

(26)
(7)


Annons

SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar