Annons


Annons

Baka en cheesecake med doftpelargon – recept

Egenodlade kryddor i all ära, men varför inte testa att använda säsongens blommor i köket? Här är ett recept på en ljuvlig cheesecake med doftpelargon som garanterat kommer att imponera på gästerna.

Baka en pelargon-cheesecake! Foto: Blomsterlandet och Blomsterfrämjandet

Baka en pelargon-cheesecake! Foto: Blomsterlandet och Blomsterfrämjandet

Många doftpelargoner kan användas till att smaksätta eller dekorera maträtter med. Tänk bara på att kontrollera vilka sorter som är ätliga innan du börjar. Det är också viktigt att använda rena blad som inte innehåller rester av växtskyddsmedel.

Annons

Till detta recept kan du använda citrondoftande sorter som till exempel
 Citronella, Frensham Lemon, Mabel Grey eller P. Crispum
 Variegatum.

Recept: Cheesecake med doftpelargon

Kakbotten:

250 g krossade Digestivekex
100 g smör

1. Blanda kex och smör
2. Tryck ut i en form
med avtagbar kant
3. Grädda mitt i ugnen
ca 5 min i 200°

Nedre fyllningen:

300 g hallon och blåbär (halvt tinade) 
spara några till dekoration
500 g philadelphiaost
1 dl socker
1 msk vetemjöl
2,5 tsk vaniljsocker
1 st citron, rivet skal
 + saften av en halv citron
10–12 st strimlade doftpelargonblad

1. Kör ingredienserna i en mixer och häll
 dem i formen.
2. Grädda i 200° i nedre 
delen av ugnen i ca 30 min.
3. Låt sedan 
kakan svalna ordentligt.

Övre fyllningen:

5 dl crème fraiche
2 msk socker
2 msk vaniljsocker

1. Rör ihop ingredienserna ordentligt och
 bred över denna sista fyllning över föregående fyllning.
2. Grädda ytterligare i
 5 min.
3. Låt sedan kakan kallna.
4. Dekorera med bär och pelargonblad

Recept: Blomsterlandet
Källa: Odla.nu

LÄS OCKSÅ

(78)
(4)

Annons

SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar