Annons


Annons

Njut av krispiga rädisor

Nu är det tid att äta nyskördade rädisor. Njut av dem som de är eller koka dem lätt och ät dem med smör och salt. Du kan också rosta rädisorna med olivolja och salt i ugnen, 15 min i 220 grader brukar vara lagom. Lägg råa rädisor i en sallad eller ät dem med en god sås. Här får du två läckra recept.

Radissallad

Rädissallad med ägg
4 portioner
12 vaktelägg eller 4 hönsägg
2–3 knippor med olika sorters rädisor
20 sockerärter, färska eller frysta
1–2 salladshuvuden
1 handfull späda rädisblad
ätliga blommor, violer eller penséer

Annons

1 Lägg vakteläggen i kokande vatten och låt dem koka i 3 minuter. Häll av det varma vattnet och fyll kallt vatten i kastrullen. Låt äggen svalna. (Väljer du hönsägg kokar du dem som vanligt.)
2 Skär rädisorna i skivor och stavar. Strimla salladen. Skala äggen och dela dem på längden.
3 Blanda alla ingredienserna till salladen och ät den med en god dressing.

Dressing & dip till rädisor
4 portioner
2 dl crème fraiche
½ dl majonnäs
40 g mango chutney
1 msk citronsaft
1 handfull persilja
1 tsk curry
salt och peppar

Gör så här
Lägg alla ingredienser i en mixer och blanda. Smaka av med salt  och peppar. Ställ i kylskåpet en timme innan servering.

 

 

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(15)
(2)

Annons

SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar