Annons


Annons

Så lyckas du med kräftkoket

Att koka kräftor är en konst. Ett viktigt tips är att välja krondill som har bildat fröställningar, då ger den mer smak. Här får du recept på kräftlag.

Koka kräftorna med krondill. Foto: Shutterstock

Koka kräftorna med krondill. Foto: Shutterstock

Grundrecept

1 kg kräftor

Kräftlag

2 ½ l vatten
1 dl grovt salt
3 knippor krondill, rikligt, men inga stjälkar
1 öl
3 sockerbitar

Gör så här:

1. Koka upp vatten i en stor gryta. I en annan stor gryta kokas vatten, öl, salt, sockerbitar och krondill, utan stjälkar, upp.

Annons

2. Kontrollera att alla kräftor är levande och skölj dem i kallt vatten. Lägg ner 25 kräftor, ca 1 kilo, åt gången i det kokande vattnet.

Ta upp dem efter 1 minut med hålslev och lägg dem direkt i den kokande kräftlagen. Koka i 8–10 min från det att lagen kokat upp. Låt dem kallna i lagen.

LÄS OCKSÅ

(20)
(3)

Annons

SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar