Annons


Annons

Leila lagar närodlad supermat

Leila Lindholm är en våra mest färgstarka tv-kockar. Nu är hon tillbaka i rutan med det nya matlagningsprogrammet "Leilas supermat" där ekologiskt och närodlat står i fokus. Många av rätterna är dessutom vegetariska och fria från socker och gluten.

Leila Lindholm lagar supermat i nytt program. Foto: TV4

Leila Lindholm lagar supermat i nytt program. Foto: TV4

I ”Leilas supermat” får vi bland annat lära oss hur vi kan skära ner på köttet och välja extra näringsrik mat utan tillsatser på ett enkelt och roligt sätt.

– Det finns så otroligt mycket fallgropar och det kommer nya rön hela tiden. Man tror som konsument att man gör rätt och så kommer det något nytt, säger Leila Lindholm.

Annons

Programmet kommer bland annat behandla moderna begrepp som super food och clean eating.

– Nu känns det som att intresset för att äta medvetet är större än någonsin. Vi har mycket allergier, man äter inte gluten, man äter inte laktos eller så. Men också, till min stora glädje, är det många som vill äta mer grönsaksbaserad kost.

Programmet spelas in hemma hos Laila Lindholm. Foto: TV4

Programmet spelas in hemma hos Laila Lindholm. Foto: TV4

En annan nyhet med programmet är att det spelas in hemma hon Leila, och även hennes barn dyker upp i vissa avsnitt. Bland annat är de med och planterar och plockar grönsaker från Leilas eget trädgårdsland, och just matens ursprung, ekologi och närodlat blir en del av programinnehållet.

– Jag tycker det är så härligt att man växer upp och tror att gurkan inte kommer från en kyldisk i mataffären.

”Leilas supermat” visas i tio avsnitt och har premiär den 1 september klockan 21.30 i Sjuan.

Recept: Leilas gröna hälsoglass med frysta ärtor

Leilas gröna hälsoglass med frysta ärtor.

Leilas gröna hälsoglass med frysta ärtor.

LÄS OCKSÅ

(173)
(0)

Annons

SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar