Annons


Annons

Bindefelds hemmagjorda ketchup

Nu mognar alla tomaterna på en och samma gång. Dessutom är de billiga att köpa i butiken. Så det är bara att sätta igång och koka Micael Bindefelds goda, goda ketchup. ”Har man väl börjat göra sin egen ketchup finns det risk för att man aldrig vill köpa vanlig ketchup igen” skriver han själv.

Hemmagjord ketchup. Foto: Shutterstock

Hemmagjord ketchup. Foto: Shutterstock

Till ca 3 dl färdig ketchup:

5 röda mogna tomater
½ röd chilifrukt
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
½ dl vitvinsvinäger
½ dl farinsocker
½ dl tomatpuré
1 msk Worchestershiresås
1 tsk salt
1 krm mald svartpeppar

Annons

Gör så här:

1. Skålla snabbt tomaterna, skala och skär dem i bitar. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Skala och finhacka lök och vitlök.
2. Lägg samtligs ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt blandningen sjuda 25 minuter.
3. Mixa ketchupen noggrant med en mixerstav.
4. Häll upp ketchupen i rena burkar och förvara i kylskåp.

Fler goda grönsaksrecept hittar du i Micael Bindefelds bok ”Min trädgård är en fest”, (Roos & Tegner förlag).

Tomater i olika färger och former. Foto: Kerstin Holmberg

Tomater i olika färger och former. Foto: Kerstin Holmberg

LÄS OCKSÅ

(145)
(4)

Annons

SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar