Annons


Annons

Kitchari – lättlagad indisk yogigryta

Kitchari rekommenderas av yogis och ayurvediska hälsogurus för att rena kroppen och stabilisera magen. Rätten har högt protein- och näringsinnehåll och är lättsmält.

Kitchari - lättlagad indisk yogigryta.

Kitchari – lättlagad indisk yogigryta.

Cecilia Kerrulf som skrivit boken Ayurvedisk vegetarisk kokbok har fått receptet av en indisk munk. Experimentera gärna med kryddor och grönsaker.

4 portioner

3 dl linser, röda eller gula
3 dl ris, helst basmati
3 dl hackade grönsaker, t ex paprika, morötter, lök, tomat och blomkål
12 dl vatten
2 tsk spiskummin
2 tsk gurkmeja
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen koriander
1 tsk salt
3 msk smör (om du vill steka kryddorna – det ger mer smak åt rätten)

Häll ris, linser, hackade grönsaker och vatten i en stor kastrull tillsammans med kryddorna och låt koka tills allt är mjukt, cirka 20 minuter.

Annons

Om du vill kan du steka alla kryddor i smör, utom gurkmeja och salt som ska ned direkt i kokvattnet. Rör ner de stekta kryddorna i den färdigkokta kitcharin.

LÄS OCKSÅ

(27)
(4)

Annons

SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar