Annons


Annons

Härlig Alla hjärtans dag!

Den här vackra chokladkakan har vår layoutare Britten bakat åt redaktionen. Den var supergod kan vi intyga. Kanske något för kvällen? Glad Alla hjärtans dag önskar vi!

 

Mjuk chokladkaka

6-8 personer

200 gr smör

2 1/2 dl strösocker

6 msk kakao

Saft och rivet skal av en ekologisk apelsin

3 ägg

4 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 dl grädde

Till garnering:

Vispgrädde

Kanderade blommor t ex violer, rosor eller syrener

Annons

Citronmeliss

 

Gör så här:

Vispa smör och socker vitt och poröst.

Rör i kakao, saft och rivet skal av apelsinen. Vispa ner ett ägg i taget.

Blanda mjöl och bakpulver, vispa ner i omgångar i smeten varvat med grädden.

Vänd ner den hackade blockchokladen.

Häll smeten i en väl smord form (1,5 lit) Grädda i 175° varm ugn i 45 min.

Låt svalna. Täck tårtan med vispad grädde. Garnera med kanderade blommor och citronmeliss. Ett alternativ är att smälta och ringla över 100 gr mörk ckoklad som garnering, och servera med vispad grädde.

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons

SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar