Annons


Annons

Gör god fläderblomssaft

Nu är det dags att göra sommarens godaste saft! Fläderbusken blommar i juni–juli och har du ingen egen går det bra att plocka i närmaste park. Men passa på, de blommar över ganska snabbt. Fläderns blommor är vita med ljusgula ståndarknappar och sitter i platta blomställningar. 

Fladersaft

Fläderblomssaft

Du behöver:

30 klasar fläderblom
2 citroner, ekologiska
2 l vatten
2 kg strösocker
4 tsk citronsyra

Gör så här:

Skölj blommorna och tvätta citronerna noga. Skiva citronerna och varva dem med blomklasarna i en stor ren hink. Koka upp vatten, socker och citronsyra. Häll försiktigt sockerlagen över blommorna och citronskivorna. Täck över hinken och låt stå svalt i cirka 5 dagar. Rör om då och då. Sila saften och häll upp på väl rengjorda flaskor. Förvara mörkt och svalt.

Annons

Du kan även tillsätta en kanelstång eller 1 msk riven färsk ingefära för att få extra krydda på saften.

Tips! Frys ner saften i plastburkar. Saften blir inte helt frusen utan ganska mjuk och är lätt att skopa upp och blanda med vatten. Kallt och gott till varma sommardagar.

LÄS OCKSÅ

(298)
(4)

Annons

SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar