Annons


Annons

Enkla knepet som håller påssalladen fräsch längre

Om du vill spara några minuter i köket kan färdigskuren och sköljd sallad på påse vara ett smidigt alternativ. Med det här smarta knepet håller du din sallad fräsch längre!

Mixad och färdigsköljd sallad. Foto: Shutterstock

Mixad och färdigsköljd sallad. Foto: Shutterstock

Att köpa färdigsköljd sallad på påse må vara en aning slött, men visst är det riktigt bekvämt när man helt enkelt inte orkar ta fram kniven, skärbrädan och durkslaget.

En nackdel med färdigskuren sallad i plastförpackning är dock att den tenderar att bli slemmig och förstörd efter bara några dagar i kylskåpet.

Annons

Men aldrig mer. Testa det här smarta knepet nästa gång du köper hem en påse sallad – det fungerar.

Håll din påssallad fräsch längre – steg för steg

1. Öppna förpackningen.

2. Lägg i några vikta ark hushållspapper bland salladen.

3. Klart!

Hushållspappret suger upp fukten som annars förstör dina spänstiga salladsblad och gör att din påse håller ytterligare några dagar i kylskåpet.

Läs även: Ät det här och somna snabbare

Tonfisksallad med ägg och grönsaker. Foto: Shutterstock

Tonfisksallad med ägg och grönsaker. Foto: Shutterstock

LÄS OCKSÅ

(39)
(1)

Annons

SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar