Annons


Annons

Sockerkaka med fläder och hallon

Dekorera och krydda dina bakverk med fläder och andra ätbara färska blommor. Fläder är underbart god till saft och gelé, men passar även till tårtor.

Sockerkaka med fläder och hallon. Foto: Thomas Carlgren Recept: Katarina Carlgren

Foto: Thomas Carlgren Recept: Katarina Carlgren

Sockerkaka med fläder och hallon

8–10 bitar
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl outspädd fläderblomssaft (recept hittar du här)
75 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl hallon färska eller frysta

Glasyr

2 dl florsocker
1–2 msk outspädd fläderblomssaft

Annons

1. Smält smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt. Tillsätt det smälta smöret. Tillsätt flädersaften under vispning.

2. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner mjölbladningen i ägg-
smeten och rör till en jämn smet.

3. Häll hälften av smeten i en smord och bröad form på cirka 1 ½ liter. Fördela hallonen och fyll på med resten av smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° i 40 minuter.

4. Ta ut och låt kakan svalna något innan den stjälps upp. Glasera kakan och dekorera med fläderblommor.

Vill du ha tårtinspiration till midsommar? Titta in på Drömhem & Trädgårds Pinterestsida.

Läs även: 11 ätbara blommor + tips vad du kan göra med dem

Te med lavendel och kamomill. Foto: Shutterstock

Te med lavendel och kamomill. Foto: Shutterstock

LÄS OCKSÅ

(130)
(3)


Annons

SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar