Annons


Annons

Baka en smaskig semmelkladdkaka

Varför välja mellan semlor och kladdkaka? Den här semmelkladdkakan med härlig kardemumma- och mandelsmak går fort att baka och gör det enkelt att kunna njuta av smaken av semla, året om!

Semmelkladdkaka. Foto: Sandra Gunnarsson och Karin Ridderheim

Semmelkladdkaka. Foto: Sandra Gunnarsson och Karin Ridderheim

1 kaka, ca 8 bitar
Tid: 45 minuter

Ingredienser:

150 g smör
100 g mandelmassa
2 tsk kardemummakärnor
2 ½ dl strösocker
3 ägg
2 ½ dl Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Topping:

Annons

75 g mandelflagor
2 dl vispgrädde
Florsocker

Smör till formen

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret. Riv mandelmassan. Mortla kardemummakärnorna.
3. Rör samman alla ingredienser till kakan i en bunke.
4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Smöra insidan av kanterna.
5. Häll smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen ca 20-25 min.
6. Låt kakan svalna.
7. Rosta mandelflagorna i en stekpanna. Häll av på en tallrik och låt svalna.
8. Vispa grädden lätt.
9. Bred ut grädden över den avsvalnade kakan. Strö över mandelflagorna och pudra över lite florsocker. Servera!

Recept: Kungsörnen

LÄS OCKSÅ

(152)
(5)

Annons

SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar