Annons


Annons

Kanelbullar med citrustwist

Varsågod, här får du Drömhems recept på kanelbullar med citron i. De kommer garanterat att göra succé på Kanelbullens dag – och alla andra dagar!

citronbullar

Citronskal i fyllningen. AD-Helenas mamma har lärt redaktionen att strö citronskal i kanelbullarna. Gott!

Kanelbullar med citrustwist

Cirka 48 bullar
Ugnstemperatur 250 grader

Deg:
50 gram jäst
150 gram smör
5 dl standardmjölk
½ tsk salt
1 dl socker
ca 12–14 dl vetemjöl

Fyllning:
rumstempererat smör
ca 2 dl socker
kanel
rivet skal från två ekocitroner

Annons

Till gräddningen:
1 ägg
pärlsocker

1. Smält smöret långsamt på låg värme i en kastrull. Slå på mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader.

2. Smula jästen i en bunke. Strö över saltet och lite av mjölk– och smörblandningen. Rör om så att jästen löser sig och slå sedan på resten av mjölken och smöret.

3. Häll i sockret och drygt 10 dl av mjölet. Knåda runt ordentligt med en trägaffel. Det gör ingenting om degen fortfarande är lite lös och kladdig. Hellre det än att den blir för mättad med mjöl, då blir bullarna torra. Låt jäsa ca 1 timme under en kökshandduk.

4. Sätt på ugnen. Knäck ägget i en skål och vispa runt lite. Det ska stå framme och hinna bli rumsvarmt innan det ska penslas på bullarna.

5. Ta upp degen, knåda lätt på mjölat bakbord och arbeta in lite mer mjöl. Dela degen i två delar och kavla ut varje del för sig till en stor oval.

6. Bred rikligt med smör och strö cirka 1 dl strösocker, kanel och rivet skal av en citron på varje deghalva.

7. Rulla varje utkavlad oval till en lång rulle och skär i cirka 25 delar. Lägg bullarna i pappersformar på en plåt och låt jäsa ca 20 minuter. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.

8. Grädda 6–10 minuter tills bullarna har fått fin färg. Låt dem svalna under kökshandduk.

LÄS OCKSÅ

(71)
(0)


Annons

SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar