Annons


Annons

5 underbara jordgubbstips

Så här i jordgubbstider frestar vi med några mycket goda sätt att äta dem på. Testa till exempel att blanda jordgubbspuré med bubbel eller att göra en god jordgubbssalsa till grillat!

Jordgubbar passar till mycket. Foto: Shutterstock

Jordgubbar passar till mycket. Foto: Shutterstock

1. Med basilika & lime
Blanda l/2 l delade jordgubbar med ungefär en kruka färsk, strimlad basilika och saften från en limefrukt och en halv dl socker. Blanda allt i en skål. Låt det stå och dra i minst en halvtimme innan du äter.

Annons

2. Med fläderblomssaft
Blanda ½ l delade jordgubbar med 1 dl koncentrerad fläderblomssaft och en handfull strimlad mynta. Ät som det är eller med grädde eller glass.

3. Med apelsinlikör
Blanda ½ l jordgubbar med 1 tsk vaniljsocker, 1 msk florsocker och 4 msk apelsinlikör. Låt stå 1 timme i kylskåp. Servera med grädde eller glass.

4. Jordgubbspuré till bubbel
Räkna med 5 jordgubbar per person. Mixa dem till puré. Smaksätt eventuellt med lite citronsaft. Lägg en matsked i varje glas och tillsätt gott bubbel precis när du serverar. Rör om.

5. Salsa till grillat kött
Blanda delade jordgubbar med rödlök, avocado och persilja. Supergott till stekt och grillat kött.

Läs även: Hemmagjord glass på två ingredienser

Gör egen glass på vispad grädde och karamelliserad mjölk. Foto Shutterstock

Gör egen glass på vispad grädde och karamelliserad mjölk. Foto Shutterstock

LÄS OCKSÅ

(7)
(0)

Annons

SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD
Annons

Laddar